Wakker DIer maaltijdboxen zijn niet duurzaam

Maaltijdboxen zijn misleidend volgens Wakker Dier

Volgens Wakker Dier zouden vier van de tien maaltijdboxen die in Nederland geleverd worden, het dierenwelzijn niet serieus genoeg nemen. En aangezien er  meer maaltijdboxen worden verkocht in Nederland, zullen de boxen steeds meer onder het vergrootglas komen.

Onderzoek maaltijdboxen naar dierenwelzijn

Rank a Brand heeft in opdracht van Wakker Dier de maaltijdboxen onderzocht. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat HelloFresh, Allerhande Box, Marley Spoon en Mathijs Maaltijdbox een onvoldoende scoren vanwege; keurmerkloos vlees en vis, stalmelk of schuureieren.Wakker Dier zegt 4 op de 10 maaltijdboxen zijn niet duurzaam

Volgens Wakker Dier zou de informatie die op de websites staan van eerdergenoemde leveranciers misleidend zijn.

Tegelijkertijd raadt Wakker Dier consumenten aan om te kiezen voor de boxen die meer dan een 9 scoren op dierenwelzijn: BeterBio, Beebox en Willem&Drees. Zie bovenstaande afbeelding of download het onderzoeksrapport.

Marketing van een maaltijdbox

In principe begrijp ik wel waar Wakker Dier zich aan stoort. Alleen de term “misleidend” gebruiken vind ik wel stemmingsmakerij.

Maaltijdbox leveranciers zijn commerciële bedrijven. En zoals alle commerciële bedrijven maken die gebruik van marketing om de verkoop van hun producten te bevorderen. Als consument moet je hier dan ook altijd rekening mee houden wanneer je een product koopt.

Wanneer je de tekst op de websites van de leveranciers “goed” leest dan kun je zelf concluderen dat geen van de leveranciers pretendeert volledig 100% duurzaam te zijn.

Bijvoorbeeld bij Allerhande kun je ook lezen dat ze trachten om waar het kan duurzame ingrediënten te leveren.

Waar mogelijk kiezen we scharrel en biologisch’ (Allerhande)

Maar als de boxen te duur worden of de marge van de maaltijdbox dusdanig klein wordt dat het bedrijf of product geen bestaansrecht heeft. Dan heeft 100% duurzaamheid verlangen en nog betaalbaar blijven weinig zin.

 

De ideale mix

Het lijkt me dat de leveranciers bij het samenstellen van de menu’s en de daarbij behorende ingrediënten een ideale mix zoeken tussen enerzijds de prijs t.o.v. de concurrentie en anderzijds de behoefte van de klant naar duurzaamheid.

Wellicht moeten we dan ook als consument de hand in eigen boezem steken. De consument kan er voor kiezen om meer te betalen voor een product wanneer deze 100% duurzaamheid verlangd. Zo lang we dat niet willen kan ik de bedrijven niet ongelijk geven. Zij acteren naar de behoefte van de consument.

Conclusie

Vind je het als consument wel heel belangrijk dat een box (nog) duurzamer is en ben je bereid om er meer voor te betalen. Dan kies je automatisch ook voor de Beebox of BeterBio.

Als de periode aanbreekt dat heel Nederland voor 100% duurzaam en biologisch gaat dan gaan we met zijn allen voor een Beebox of een BeterBio box. Dus Wakker Dier tot die tijd kiezen we gewoon voor waar wij ons het meest prettig bij voelen.

 


Laat een review of ervaring achter

Het opgegeven email-adres verschijnt niet bij de geplaatste ervaring of review.

Het is toegestaan deze HTML tags of attributen te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*