consument besteed online steeds meer aan voedsel

Consument besteed online meer geld aan voedsel!

De online verkoop van voedsel en voedsel gerelateerde producten is in het eerste kwartaal van 2016 flink toegenomen. Dit blijkt uit een kwartaalonderzoek van de Thuiswinkel Markt Monitor. In de eerste drie maanden van 2016 heeft 17% van alle Nederlanders één of meerdere aankopen gedaan in de categorie voeding en gezondheid. Vorig jaar lag dit cijfer nog op 13%.

Vooral de online bestedingen aan food/nearfood-artikelen heeft volgens de Thuiswinkel markt monitor een explosieve stijging doorgemaakt van 57%. Wellicht is deze stijgende trend te verklaren door een groeiend aanbod van maaltijdboxen en aanbieders van een maaltijdbox. De aanbieders spelen hier ook op in door meer variatie aan te brengen aan hun aanbod van boxen.

Aankopen via smartphone

Ook de aankopen via mobiel zijn toegenomen. 8% van alle online aankopen zijn via de smartphone gedaan. In 2015 was dit nog maar 5%.

consument-koopt-online-meer-voedsel

Bron: Thuiswinkel.org


Eén ervaring/review op “Consument besteed online meer geld aan voedsel!”

  1. Pingback: Maaltijdboxen zijn misleidend volgens Wakker Dier - Maaltijdboxen vergelijken

Laat een review of ervaring achter

Het opgegeven email-adres verschijnt niet bij de geplaatste ervaring of review.

Het is toegestaan deze HTML tags of attributen te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*